Мистецькі події у Львові 12-13 жовтня

Мистецькі події на вихідні 12-13 жовтня

Осінні вихідні обіцяють бути насиченими та яскравими! Львів запрошує всіх охочих долучитися до мистецького життя міста. Пропонуємо до вашої уваги найцікавіші мистецькі події на вихідні 12-13 жовтня!

Вистава “Візьми зараз із собою”

Мистецькі події: Вистава “Візьми зараз із собою”
  • Коли: 11-12 жовтня, 19:00
  • Де: Jam Factory Art Center (вул. Богдана Хмельницького, 124)
  • Вартість: 300 грн (придбати квитки можна за посиланням)

Про подію:

Дія вистави “Візьми зараз із собою” румунського режисера Аліна Уберті розгортається у львівському районі Підзамче. 

На основі п’єси Дмитра Левицького “Прийшло три каліки”

Слайд на плакаті: Віль Фургало // Міський медіаархів // Центр міської історії

Троє пересічних осіб стоять у пересічному просторі і нічого не роблять. Вони не діють. Вони вагаються. Вагаються перед горою пересічних спогадів, які нікуди не зникнуть. Слова, коли вони промовлені, звучать як пересічне прощання. Попри цілковиту байдужість світу до цієї трійці, час проявляє співчуття і зупиняється на Підзамчі, поки вони не знайдуть своє ідеальне прощання.

Презентація зіну “Ще один крок Івана Молдуна”

  • Коли: 12 жовтня, 17:00
  • Де: Львівський муніципальний мистецький центр (код на брамі 27, вулиця Стефаника, 11)
  • Вартість: попередньо за реєстрацією, кількість місць обмежена

Про подію:

Зін – це третя форма оповідання історія Івана Молдуна разом зі статтею та фотовиставкою. Зін є гібридним форматом, який поєднає в собі візуальний та текстовий формати історії.

Журналіст та маріуполець Іван Станіславський до початку повномасштабної війни захоплювався краєзнавством та досліджував рідне місто. Після початку повномасштабного вторгнення переїхав до Львова, де разом із колегами видав фотопутівник “Маріуполь монументальний” і фототальбом «Усі відтінки маріупольських мозаїк».

Класика легендарних композиторів при свічках!

  • Коли: 13 жовтня, 19:00
  • Де: Львівська національна філармонія (вул. Мирослава Скорика, 7)
  • Вартість: 320-570 грн (придбати квитки можна за посиланням)

Про подію:

Відчуйте магію класичної музики у неперевершеній атмосфері свічок на концерті “Класика легендарних композиторів при свічках”. Найвідоміші твори Антоніо Вівальді, Пола Маккартні, Астора П’яццолли, Джона Вільямса, Вольфганга Амадея Моцарта, Нільса Ґаде та Йоганна Себастьяна Баха, прозвучать у виконанні Академічного камерного оркестру.

Перегляд фільму Акі Каурісмякі “Опале листя”

  • Коли: 13 жовтня, 17:00
  • Де: Львівський муніципальний мистецький центр (код на брамі 27, вулиця Стефаника, 11)
  • Вартість: попередньо за реєстрацією, кількість місць обмежена

Про подію:

Анса (Альма Пойсті) живе у Гельсінкі. Вона заробляє тим, що розставляє товар на полиці у супермаркеті, а також сортує пластик для вторинного перероблення. Більшість жінок у її віці мають родини, однак вона досі самотня. Якось вона зустрічає такого ж самотнього Холаппу (Юссі Ватанен). Він різнороб, зловживає алкоголем та не планує нічого змінювати у своєму житті. Випадкова зустріч міняє обох. Холаппа знаходить в собі мужність аби позбутися залежності. На шляху до щасливих гармонійних стосунків обом доведеться чимало потрудитися.

Трагікомедія «Опале листя» знята у копродукції Фінляндії та Німеччини. Для режисера та сценариста Акі Каурісмякі це 20-й фільм, а також продовження його циклу «Пролетаріат», який планувався як трилогія. Перший фільм циклу вийшов на екрани у 1986 році. Дана стрічка була представлена на Канському кінофестивалі, боровся за Золоту пальмову гілку та отримав Приз журі. Також фільм висунуто від Фінляндії на здобуття премії «Оскар».

Схожі записи